Tammikuu on perinteiseen tapaan tipaton ja terveellinen. Niinpä yritän taas pitäytyä aasialaisessa keittiössä koko kuukauden. Kaapit on täytettyy Viivoanista löydetyillä tuotteilla, joten ei kun yrittämään! Tästä tulikin aika hyvää (parempaa kuin aiempi samantyyppinen resepti). Lohen ja kasvisten lisänä voisi toki olla riisiä, mutta nyt näin kevyemmin...
Bambukorissa höyrytettyä lohta
Ainekset:
-merilohta (annospala per syöjä)
-valkosipuli (kokonainen kynnetön tai 5-6 kynttä) hienonnettuna
-sitruunaruoho, pehmeä osa hienonnettuna
-yhden limen mehu
-vaaleaa soijakastiketta
-loraus riisiviinietikkaa
-hieman suolaa
Laita nahattomat lohifileet marinoitumaan yllä olevista aineista koottuun marinaadiin noin 30 minuutiksi. Nosta palat voipaperilla vuorattuun höyryttimeen, kerää marinadista sipulit ja ruohot kalan päälle. Kori vokkiin jossa vettä riittävästi, muttei liikaa (ettei vesi tule kiehuessaan kaloille asti, vaan höyry). Höyrytä noin 8-10 minuuttia, kunnes kypsää mutta ihanan mehevää. Vielä loraus soijaa ja vähän korianteria päälle.
Katkarapupaksoita
Ainekset:
-sulia katkarapuja (maun mukaan enemmän tai vähemmän!)
-3-4 paksoita
-valkosipuli (kokonainen kynnetön tai 5-6 kynttä) hienonnettuna
-pieni tuore chili tai kuivaa chiliä hienonnettuna (ilman siemeniä)
-pieni pala tuoretta inkivääriä (tahnakin käy)
-3 thaimaalasita punaista sipulia tai 1 salottisipuli
-2 rkl seesaminsiemeniä
-osterikastiketta
-loraus vaaleaa soijaa
-tujaus kalakastiketta
Kaikki aineet ensin valmiiksi, paksoin vaaleat osat suikaleiksi, vihreät osat jätin kokonaisiksi. Kuumaan öljyyn valkosipuli, inkivääri ja chili, niin että maut irtoavat. Perään seesaminsiemenet ja sipuli ja sekoitellaan minuutin verran. Sitten pannuun paksoin valkoiset osat ja katkaravut, sekoittelua ja sitten pari ruokalusikallista vettä, ruokalusikallinen osterikastiketta ja loraus soijaa ja kalakastiketta. Lopuksi vihreät paksoin osat, jotka kypsyvät hetkessä.
Ja tältä se sitten näytti - nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti