keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Wonton nyyttejä ja palleroita




Katkarapu-lohi wontonit
Ainekset:
-pussi katkarapuja
-n. 150g sikanautajauhelihaa
-vesikastanjaa hienonnettuna
-hienonnettua valkosipulia
-hienonnettua sitruunaruohoa
-hieman tuoretta korianteria
-1/2 limen mehu
-kananmuna
-vaaleaa soijakastiketta
-loraus riisiviinietikkaa
-hieman kalakastiketta
-2 tl maissitärkkelystä

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. Laita täytettä noin 2 tl kullekin wonton-kuorelle. Kostuta reunat ja nosta kulmista keskelle, jolloin muodostuu nyytti. Höyrytä bambuhöyryttimessä n. 5-8 min kunnes napakoita. Tee kerralla enemmän ja pakasta. Sopii niin alkupalaksi kuin iltapalaksikin dippikastikkeiden kera ja keittojen sattumiksi.



Lohipallerot
Ainekset:
-n. 300 g pala lohta
-n. 150 g katkarapuja
-2rkl punaista currytahnaa
-hienonnettua valkosipulia
-hienonnettua sitruunaruohoa
-2tl maissitärkkelystä
-1/2 limen mehu
-hieman kalakastiketta
-loraus vaaleaa soijaa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Laita noin tunniksi kylmään tekeytymään. Pyörittele kostein käsin pieniä palleroita, ripottele päälle seesaminsiemeniä. Höyrytä n. 5 minuuttia.


Possu-sienipallerot
Ainekset:
-n. 150 g sikanautaa
-pilkottuja liotettuja sieniä (kiinalaisia siitakesieniä)
-hienonnettua inkivääriä
-hienonnettua salottisipulia (tai thaimaalaista punasipulia)
-hienonnettua chiliä
-vaaleaa soijakastiketta
-pari tippaa seesamiöljyä
-kananmuna

Sekoita aineksista tasainen massa. Anna tekeytyä kylmässä noin tunti. Käytä joko wontonien täytteenä tai tee palleroita. Pallerot voi valmistaa myös uunissa lihapullien tapaan. Sikanaudasta lähtee jonkin verran rasvaa, ehkä osan voisi korvata naudanjauhelihalla.

Ei kommentteja: