keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Naudanlihaa ja sieniä osterikastikkeessa



Ainekset:
-300 g naudan ulkofilettä
-2 rkl soijaa + 1 rkl maissitärkkelystä
-sieniä (6 kpl isoja kuivattuja kiinalaisia siitakesieniä)
-3 paksoita
-1 salottisipuli
-valkosipulia ja inkivääriä hienonnettuna
-tuoretta chiliä hienonnettuna (tai kuivattua jauhettuna)
-2 rkl osterikastiketta
-2 rkl soijaa
-1 rkl vettä
-1 tl maissitärkkelystä

Leikkaa nauta ohuiksi siivuiksi ja sekoita lihat soija-maissitärkkelysseokseen. Laita marinoitumaan noin tunniksi. Liota kuivatut sienet vedessä, purista kuiviksi ja leikkaa siivuiksi. Viipaloi sipuli, pilko paksoin varret ja jätä vihreät osat ehjiksi.
Ensin vokkiin hienonnetut valkosipulit, inkiväärit ja tuore chili, sitten liha. Poista pannusta kun lähes kypsää. Vokkaa seuraavaksi sienet ja valkoiset paksoinosat sekä sipuli. Sekoittele joukkoon lihat. Tee osterikastike-soija-vesi-maissitärkkelysseos ja kaada se vokkiin. Perään vihreät osat paksoista. Tarjoile riisin ja porkkana-kurkkuraasteen kera. Raasteen voi maustaa sitruuna-soija-kalakastike-valkosipuli -kastikkeella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja: