sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Teriyaki lammasta


Marinoi lammasta (ulkofile tai sisäfile) teriyaki kastikkeessa noin tunti. Paina toiseen pintaan seesaminsiemeniä ja paista pannulla molemmin puolin 1-2 min. Kypsennä haluttuun kypsyyteen uunissa, 5 min riittänee mediumiin 200 asteisessa uunissa. Lisukkeeksi paprika-nuudeleita ja valkosipuli-chilihöystettyjä papuja. Nam.

Teriyaki-marinadi
-1/2 dl soijakastiketta
-1/2 dl miriniä
-loraus riisiviinietikkaa
-hienonnettua valkosipulia, chiliä ja inkivääriä

Kiehauta ainekset niin että mausteiden aromit irtoavat. Jäähdytä ja käytä lampaan marinadina. Jos jää yli, niin siivilöidystä liemestä voi kiehauttaa kasaan siirappimaisen kastikkeen lampaalle.

Ei kommentteja: