sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Okonomiyaki


Tähän japanilaiseen herkkuun törmäsimme Lontoossa. Ravintolassa on pöydän keskellä suuri paitotaso, missä ruuat valmistetaan. Okonomiyaki on paistettu "kaalipannari", johon voi laittaa mukaan vähän mitä mieleen tulee. Jotta olisi aito, vaatisi vierailua Tokyokaniin, josta voisi saada kuivattuja kalahiutaleita (bonito flakes), japanilaista majoneesia ja ruskeaa okonomiyaki-kastiketta. Mutta tässä reseptikokeilu suomalaisittain. EIhän siitä ihan samanlaista tullut, mutta ihan hyvää kuitenkin!

Ainekset:
-1 pienin kiinankaali silputtuna, ei kovia valkoisia osia
-1 dl jauhoja + hieman leivinjauhetta
-0,75 dl vettä
-1 kananmuna
-valkosipulia, tuoreta chiliä, kevätsipulia maun mukaan, suolaa tarvittaessa
-pekonia

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vesi tasaiseksi, lisää kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon silputtu kaali.
Paista pyöreänä pannarina öljytyssä paistinpannussa, lado päälle pekonia. Paista noin 8-10 min kunnes on rapsakan ruskea, käännä (lastan tai lautasen avulla) ja paista pekonipuolta 5-8 minuuttia. Lautasella jaa neljään osaan, sivele pintaan kastike (korvasin okonomiyaki -kastikkeen HP:lla) ja pursota majoneesia. Jos on niin päälle vielä bonito-hiutaleet ja merileväsuikaleita.





Ei kommentteja: