sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Vietnamilainen Pho suomalaisittain

Talvella on kiva syödä soppaa! Tässä omaan, nopeaan tyyliin toteutettu Beef Pho.

Ainekset (kahteen annokseen):
-naudan ulkofile n. 200 g
-soijaa ja teriyakikastiketta lihan marinointiin
-seesaminsiemeniä
-2 lihaliemikuutiota
-valkosipulia, sitruunaruohoa, chiliä, salottisipulia hienonnettuna
-siitakesieniä 1/2 rasiaa
-mungpavun ituja 1/2 rasiaa
-soijakastiketta, kalakastiketta, 1/2 limen mehu
-kevätsipulia silputtuna
-korianteria ja minttua
-nuudeleita

Marinoi pihviä teriyaki-soijakastikkeessa 1/2-1 tunti. Samalla kun liha marinoituu, kuullota sipulit, sitruunaruoho ja chilit (määrä oman maun mukaan) öljyssä. Lisää 1-1,5 litraa vettä ja lihaliemikuutiot. Anna porista puolisen tuntia.
Pinnoita marinoitu pihvi seesaminsiemillä. Paista pikaisesti molemmin puolin, niin että saa hieman väriä pintaan. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Keitä nuudelit kypsiksi, huuhtele kylmällä vedellä, jotta eivät liiskaannu yhteen.
Lisää keittoon sienet ja idut. Mausta kalakastikeella, soijalla ja limenmehulla. Anna kiehua hetki.

Laita keittoannoskulhon pohjalle nuudeleita, pari limelohkoa ja siivutettu liha:

Kauho kuuma keittoliemi päälle, niin että ainekset peittyvät ja lihakin hieman kypsyy kuumassa liemessä. Lisää silputut yrtit ja kevätsipuli keiton päälle. Jos keitto ei ole riittävän tulista, voi kyytiin laittaa sambalia tai muuta chilikastiketta!

Ei kommentteja: