sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Höyrytettyä lohta ja rapunyyttejä


Bambuhöyrytin antaa tähän ruokaan kivan aasialaisen lisämaun. Pitäisikin ostaa 1-2 lisää, jotta saisi tornissa enemmän kerralla valmiiksi.

Höyrytetty lohi ja rapunyytit 2:lle:
-300-400 g merilohta noin 2 cm viipaleina
-soijaa ja sitruunamehua & chilimurskaa lohen marinointiin
-valkosipulia, tuoretta chiliä ja inkivääriä hienoksi hakattuna
-katkarapuja
-sipulia ja sitruunaruohoa hienonnettuna
-riisipaperiarkkeja

Laita aluksi lohipalat soijamarinaadiin makaamaan vähintään puoleksi tuniksi. Bambuhöyryttimen pohjalle leivinpaperipala, sen päälle valkosipuli-chili-inkiväärihakkelus ja sitten lohipalat. Väliin leivinpaperia (tai muuten tarttuvat kiinni kuten kuvassa!) tai toinen höyrytin päälle, johon rapunyytit.

Rapunyytit: sekoita katkaravut ja sipuli-sitruunaruohohakkelus. Lisää sitruunamehua ja chiliä maun mukaan. Liota riisipaperiarkkeja kuumassa vedessä kunnes notkistuvat. Laita puhtaan liinan päälle ja laita keskelle keko rapuseosta. Nosta arkin reunat ylös ja kokoa nyytiksi. Sido jollain syötäväksi kelpaavalla, esim. rucolalla tai ruohosipulilla (väri kyllä lähtee höyryttimessä). Itse pistin hammastikulla vielä nyytin kiinni.

Höyryttimet ison kasarin tai kattilan pohjalle, jossa pohjalla vettä. Höyrytä noin 10 minuuttia kunnes lohi on kypsää. Tarjoilen nuudeleiden kera. Nuudelien joukkoon voi pannulla paistaa kasvissuikaleita (paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa). Sitten keitetyt nuudelit pannuun, vähän vettä jotta saat sekoitettua kasvikset nuudeleihin, ja soijakastiketta mausteeksi.

Ei kommentteja: