tiistai 25. elokuuta 2009

Makumuistoja Hong Kongista ja Balilta

Blogini on ollut hyllyllä hetken aikaa. Reseptitkin vaihtuivat alkuvuoden itämaisen rutistuksen jälkeen tuttuihin ja kotoisiin. Kesällä teimme 5 viikon matkan Hong Kongin kautta Balille. Matkan innoittamana päätin jälleen ottaa projektiksi aasialaisen ruuan, painottuen ehkä kiinalaiseen ja korealaiseen...Kimchiä on jo jääkaapissa tekeytymässä. Jos resepti vaikuttaa onnistuneelta, laitan sen jakoon!

Tässä muutamia kuvia matkalta antamaan inspiraatiota.

Sushia ja sashimia söimme usein. Kala on huipputuoretta ja valikoimat älyttömän laajat. Ihastuimme mm. mietoon ja rasvaiseen butterfish:iin.






Hong Kongissa on ravintoloita vieri vieressä. Paikalliset syövät paljon ulkona. Kaikki eri maailmankolkat ovat edustettuina, toki kiinalaista ruokaa tarjoaa valtaosa pienemmistä ravintoloista. Siis rapeaa ankkaa, hanhea ja possua, herkullisia keittoja ja dim sumia...




Ja mikäs Hong Kongissa on kokatessa! Tarvikkeitakin on tarjolla jos jonkinlaisia ja tuoretta, jopa elävää...vihannekset ovat valtavan kokoisia ja herkullisen näköisiä.



Ei kommentteja: