
Innostuin höyryttämisestä ja kokeilin tällä kertaa seuraavaa yhdistelmää:
-merilohta 3 cm paksuisina paloina
-paahdettuja seesamin siemeniä
-sitruunan mehua
-soijaa
-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
-1 sitruunaruohoa hienonnettuna
-hieman sambal olekia (valmista chilitahnaa)
Marinoi lohta jonkin aikaa soija-sitruuna-valkosipuli-chilitahna-sitruunaruoholiemessä. Nosta leivinpaperin päälle bambuhöyryttimeen ja levitä päälle marinadissa muhineet valkosipulit yms. Päälle seesaminsiemeniä. Höyrytys kestää noin 10 minuuttia. Sillä aikaa valmista lisukkeet:
-paksoita
-siitakesieniä
-valkosipulia hienonnettuna
-seesamiöljyä
Kuullota valkosipulia öljyssä jossa pari tippaa seesamiöljyä antamassa makua. Lisää paksoin siivutetut valkoiset osat ja sienet ja paista pari minuuttia. Lisää sitten vihreät osat ja paista 1 minuutti. Jos kaapista löytyy kimchiä niin sitä voi paistaa myös pannulla. Hyvää kuumanakin!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti