tiistai 27. tammikuuta 2009

Nopea iltapala jättiravuista



Katkaravut ovat tähän ruokaan liian "onnettomia", paras huokea vaihtoehto on Pirkka jättikatkaravut. Ostan yleensä kypsentämättömiä, koska niissä on eniten makua eikä tule kumimaista vaikutelmaa. Käytän myös paljon valmiita chilitahnoja, inkiväärimurskaa, sitruunaruohotahnaa yms. - arkiruuanlaitossa etenkin käteviä ja aina saatavilla kun lähikauppojen valikoimiin ei ko tuotteet tuoreina kuulu.

Ainekset:
-jättikatkaravun pyrstöjä
-sitruuna tai limettä
-chilitahnaa
-valkosipulimurskaa
-oliiviöljyä
-salaattisekoitusta
-kirsikkatomaatteja

Valmistus:
-kuullota valkosipulia, inkiväriä ja chiliä reilussa määrässä oliiviöljyä
-lisää sitruunan tai limen mehua valitasi mukaan (yhden mehu riittää) ja kirsikkatomaatit puolikkaina
-lisää sulatetut (ja kuoritut jos haluat helpommin syötävää) ravunpyrstöt ja anna kypsentyä 1-2 minuuttia, ole tarkka ettei mene liian kypsäksi
-Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa, ellet pidä kirpeästä mausta lisää hieman sokeria tai hunajaa

Anna vähän jäähtyä ja kasaa sillä välin salaattipedit lautaselle. Asettele ravut salaattipedille ja valuta hieman lientä mukaan. Kermaviilistä ja wasabitahnasta voi tehdä tällekin ruualle lisäpotkua antavan dipin!

Ei kommentteja: