Yhdestä ankanrinnasta riittää hyvin kahdelle aikuiselle kunhan vihanneksia on riittävästi. Vihanneksina voi käyttää mitä kaapista löytyy, mutta mielummin "napakoita" vihanneksia. Teen tämän(kin) aina vähän säveltäen, mutta jotenkin näin...
Ainekset:
-1 ankan rinta
-paprikaa, sipulia, porkkanaa, papuja, sokeriherneitä
Teriyaki:
-1/2 dl soijaa (vaalea, japanilaista, vähäsuolaista)
-1/2 dl miriniä
-2 valkosipulin kynttä pilkottuna
-pala inkivääriä raastettuna tai n. 1 tl murskaa
-(ripaus chilikastiketta)
-(pari tippaa seesamiöljyä)
Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä kasaan niin että kastike saostuu (20-30 min). Siivilöi.
Kastikkeen kiehuessa leikkaa ankannahkaan ristiviillot. Laita kylmään pannuun nahkapuoli alaspäin. Paista 7-10 min ja käännä kun nahka ruskistunut rapeaksi. Valuta liika rasva pois ja paista vielä toista puolta 5-7 min. Voit jättää myös vähän pinkimmäksi ja laittaa uuniin odottelemaan muiden valmistumista.
Leikkaa vihannekset melko kapeiksi suikaleiksi. Paista tilkassa öljyä, mutta jätä puruvastusta. Voit maustaa vihannekset haluamallasi tavalla mutta yleensä kastike riittää.
Kokoa lautasille: alle vihannespeti, päälle siivuiksi leikattu ankka ja kuuma mausteinen kastike! Ai niin, kuvan annoksiin lisäsin kastikkeeseen vielä kirsikkatomaatin puolikkaita koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti