Nämä ovat sitä parempia mitä tuoreempia yrttejä on käytettävissä. Riisipaperiarkkeja saa ainakin Vii Voanista (pyöreitä, kahta eri kokoa), ehkä Stockkaltakin. Kääryleet ja kastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti.
Ainekset:
-riisipaperia
-kyspiä jättikatkarapuja (voi olla marinoitujakin)
-kurkkua, paprikaa (myös esikypsennetty porkkana käy)
-rapeaa salaattia
-yrttejä: minttua, sitruunamelissaa, korianteria
-dippi: valkosipulia, chiliä, limemehua ja kalakastiketta
Valmistus:
-leikkaa paprika ja kurkku ohuiksi siivuiksi/tikuiksi, puolita jättikatkaravut
-liota riisipaperiarkkia (yksi kerrallaan) kuumassa vedessä noin 30-60 sek
-nosta riisipaperi keittiöliinan päälle
-kokoa toiseen laitaan hieman kutakin täytettä: salattia, vihanneksia, rapua ja yrttejä
-kääri rullalle ja taita sivut sisään niin että saat tiiviin rullan
-dippikastikkeeksi hienonnan valkosipulia ja tuoretta chiliä. Lisää limen mehu, 2 rkl vettä, 1-2 rkl kalakastiketta ja maun mukaan hieman hunajaa tai makeutusainetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti