keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Inkiväärilammasta



Tähän helppoon ja muunneltavaan reseptiin käy lampaan ulko- tai sisäfilee, myös paahtopaisti esim. Pirkka-tuotteista. Mausteita laitan maun ja annoskoon mukaan. Kahdelle hengelle kaksi tl inkivääriä ja 2 valkosipulin kynttä...

Ainekset:
-lammasta (filee tai paahtopaisti)
-sokeriherneitä
-rasia siitakesieniä
-punainen paprika
-raastettua inkivääriä (tai tahnaa purkista)
-valkosipulia
-salottisipulia
-soijakastiketta

Valmistus:
-suikaloi paprika, sipuli ja pistä herneet ja sienet puoliksi
-ruskista lampaanfileet pannulla, pinnalle suolaa ja pippuria, ja laita uuniin 180 asteeseen siksi aikaa kun valmistat vihannekset (10 min)
-wokkiin/pannuun öljyä ja hienonnettua valkosipulia sekä inkivääriä
-lisää paprikasuikaleet
-lisää sokeriherneet ja sienet
-perään vähän soijaa, tarvittessa vettä, jos liian ohutta lisää suurustetta

Kasvikset lautaselle ja päälle siivuiksi leikattu lammas. Pannulta vielä kastikkeenrippeet lampaan pinnalle, ehkä seesamin- tai pinajnsiemeniä jos paahdettuna löytyy!

Ei kommentteja: