Näitä on näppärä tehdä kerralla enemmän ja pakastaa osa esim. keittoja varten. Tosin nämä hupenevat napostellessa äkkiä!
Pakastettua wonton-taikinaa saa ainakin Vii Voan:sta Hämeenkadulta, itse en ole vielä ryhtynyt taikinaa vääntämään.
Täyte:
-200-300 g katkarapuja
-200 g sika-nauta jauhelihaa
-kevätsipulia (pari vartta)
-rasia siitakesieniä
-tölkki vesikastajaa
-munankeltuainen
-1-2 rkl soijakastiketta
-pari tippaa seesamiöljyä
-1-2 tl inkiväärimurskaa tai tuoretta raastettuna
-riisiviinietikkaa
Valmistus:
-hienonna katkaravut ja vesikastanja, pilko sienet ja kevätsipuli
-sekoita kaikki aineet hyvin, laita kylmään noin 1/2 tunniksi
-laita nokare täytettä wonton-levyn keskelle, kostuta levyn reunat ja nipistä supuksi keskelle (tai tee kolmioita)
-pidä valmiit nyytit ennen valmistusta kostean pyyhkeen alla etteivät kuivu
-höyrytä wonton nyytit esim. leivinpaperilla vuoratussa babmuhöyryttimessä, pidä lämpimänä
-tee osasta täytettä pieniä pullia, kierittele paahdetuissa seesaminsiemenissä ja laita uuniin n. 10-15 min paistumaan
Dippaa nyyttejä valmiisiin chilikastikkeisiin tai tee oma sekoitus soijasta, chilistä, valkosipulista, sitruunasta, sokerista...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti