Tämä on tyypillinen perjantairuoka. Hyvää ja kevyttä kylmän chardonnayn kanssa!
Ainekset:
-merilohta
-kasviksia (paprikaa, porkkanaa, papuja, kesäkurpitsaa, sipulia...)
-marinadi: soijaa, miriniä, valkosipulia, inkivääriä, chiliä
-wasabia, majoneesia
-seesaminsiemeniä paahdettuna
Valmistus:
-kiehauta teriyakikastikkeen ainekset keskenään: 1/2 dl soijakastiketta, 1/2 dl miriniä, hienonnettua valkosipulia ja 2 tl inkivääriraastetta, ripaus chiliä (tuoretta tai chilitahnaa), jäähdytä
-poista nahka ja ruodot ja leikkaa lohesta 2-3 cm paloja
-laita lohipalat marinadiin ja jääkaappiin 30-60 minuutiksi, käännä välillä paloja
-pilko sillä aikaa kasvikset ja wokkaa valkosipulin kanssa öljyssä, mausta esim. tilkalla osterikastiketta tai soijalla ja sokerilla/hunajalla
-sekoita majoneesiin wasabitahnaa, vahvuuden voi itse säätää!
-pyyhi lohesta liika marinadi ja paista lohi pannulla molemmin puolin niin että jää hyvä paistopinta ja kuitenkin mehukas sisus
Kokoa lautaselle ja laita wasabimajonesi kalan kylkeen - luonnollisesti kalan päälle paahdettuja seesaminsiemeniä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti