Tässä on nyt poikkeuksellisesti espanjalaista kokkailua. Pakko laittaa resepti ylös, oli niin hyvää! Koska Suomessa ei taida saada tuoreita jättikatkarapuja, täytyy kokeilla itsekin tätä pakastetuista kuorellisista...
Ainekset:
-tuoreita jättikatkarapuja (langustini)
-sinisimpukoita (pakaste, ei kuoria)
-lohifilettä
-1-2 valkosipulia (koko sipuli siis)
-1-2 mietoa chiliä
-salottisipulia
-sitruunamehua
-2-3 tomaattia
-punaista mojo-kastiketta
-suolaa ja pippuria
Valmistus:
-pilko todella reilusti sipulia
-paloittele tomaatit, poista siemenet
-freesaa isossa kattilassa sipuli, älä ruskista
-lisää reilusti oliiviöljyä, noin 5-7 cm pohjalle
-kysennä jättikatkaravut oliiviöljy-sipuliseoksessa
-ota kypsät ravut syrjään ja kun ovat jäähtyneet, kuori
-paista lohi pannulla pinnalta rapeaksi ja sisältä pinkiksi
-lisää kattilaan ravut, sulaneet simpukat sekä sitruunamehu, tomaatit ja mausteet
-annostele syvälle lautaselle, päälle lohifile ja halutessa aliolia (valkosipulisitruunamajoneesia)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti