maanantai 9. helmikuuta 2009

Bouillabaise Teneriffe




Tässä on nyt poikkeuksellisesti espanjalaista kokkailua. Pakko laittaa resepti ylös, oli niin hyvää! Koska Suomessa ei taida saada tuoreita jättikatkarapuja, täytyy kokeilla itsekin tätä pakastetuista kuorellisista...

Ainekset:
-tuoreita jättikatkarapuja (langustini)
-sinisimpukoita (pakaste, ei kuoria)
-lohifilettä
-1-2 valkosipulia (koko sipuli siis)
-1-2 mietoa chiliä
-salottisipulia
-sitruunamehua
-2-3 tomaattia
-punaista mojo-kastiketta
-suolaa ja pippuria

Valmistus:
-pilko todella reilusti sipulia
-paloittele tomaatit, poista siemenet
-freesaa isossa kattilassa sipuli, älä ruskista
-lisää reilusti oliiviöljyä, noin 5-7 cm pohjalle
-kysennä jättikatkaravut oliiviöljy-sipuliseoksessa
-ota kypsät ravut syrjään ja kun ovat jäähtyneet, kuori
-paista lohi pannulla pinnalta rapeaksi ja sisältä pinkiksi
-lisää kattilaan ravut, sulaneet simpukat sekä sitruunamehu, tomaatit ja mausteet
-annostele syvälle lautaselle, päälle lohifile ja halutessa aliolia (valkosipulisitruunamajoneesia)

Ei kommentteja: