Saa nähdä lähtikö lapasesta, mutta innostuin pistämään avomaankurkkuja säilykkeiksi erilaisilla mausteilla höystettynä. Kurkut viipaleiksi tai suikaleiksi. Porkkanaa siivuiksi ja retikkaa juliannesuikaleiksi. Hetkeksi suolan kanssa vetäytymään ja sitten valumaan. Sillä aikaa silppusin kasapäin valkosipulia, inkivääriä, habanero-chiliä, tavallista chiliä ja ruohosipulia.
Korealaisittain:
-etikka-soijaliemi: 1/3 osa etikkaa, 1/3 osa miriniä, 1/3 soijaa, kiehauta ja jäähdytä
-lado kerroksittain kurkkusuikaleita, retikkaaa, inkivääriä, valkosipulia, habanerosilppua
-lopuksi jäähtynyt liemi päälle niin että kaikki peittyy
Chileillä ja valkosipulilla:
-etikkaliemi: 1 osa (1 dl) etikkaa, 2 osaa (2 dl) vettä, 2-3 rkl suolaa, sinapinsiemeniä, kiehauta ja jäähdytä
-lado kerroksittain viipaloituja kurkkuja, porkkanaa, valkosipulia, ruohosipulia ja chiliä
-lopuksi jäähtynyt liemi päälle niin että kaikki peittyy
Perinteiset valkosipulisuolakurkut:
-etikkaliemi: 1 osa (1 dl) etikkaa, 2 osaa (2 dl) vettä, 2-3 rkl suolaa, sinapinsiemeniä, kiehauta ja jäähdytää
-lado kerroksittain kurkkuja ja valkosipulia
-lopuksi jäähtynyt liemi päälle niin että kaikki peittyy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti