tiistai 29. lokakuuta 2013

Pulled pork (nyhtöpossu) aasialaiseen tapaan

Tähän reseptiin hain inspiraatiota useista "pulled pork" -resepteistä. Korealaisissa ravintoloissa (NYC ja Bali) olen syönyt grillattua lihaa vastaavalla tavalla salaatin lehteen käärittynä. Salaatinlehdelle kootaan kaikkia tykötarpeita ja kääräistään suupalaksi, nam.



Pulled pork aasialaisittain (riittää 4-6 hengelle)

-n. 800 g porsaan niskaa (kassler) 
-pari sipulia 
-valkosipulia (yksi yksikyntinen tai usea yksittäinen)
-chiliä (keskivahva tai vaihva) maun mukaan
-pala tuoretta inkivääriä 
-soijakastiketta noin desi
-ruokosokeria n. 1rkl
-osterikastiketta pari rkl
-muita mausteita maun mukaan
-vettä

Paista possusta pinnat kiinni. Sekoita muut pilkotut aineet ja liemet keskenään. Laita possu vuokaan johon mukaan vedellä tai valkiviinillä jatkettu liemi, sen verran että liha melkein peittyy. Uuniin vähintään neljäksi tunniksi 130-150 astetta. Valele ja kääntele possua välillä ja lisää lientä tarvittaessa. 

Neljän-viiden tunnin päästä possu on hajoamispisteessä. Ota ulos ja pois liemestä ja anna vähän jäähtyä. Siivilöi liemi ja laita jäähdyttyään jääkaappiin. Kahdella haarukalla revi possunpala pieniksi suikaleiksi. Poista ylimääräinen rasva samalla. Possun voi laittaa jääkaappiin ja seuraavana päivänä sekoittaa siihen aromaattinen liemi (josta pintarasva poistettu). Olen lämmittänyt liemellä tehostetun possupilkkeen uunissa ennen tarjoilua.

Lisukkeiksi tietenkin tahmeaa riisiä, kimchiä (saa ostettua valmiina Viivoanista), valkosipulia ja chilitahnaa, etikkakurkkuja ja porkkanaraastetta (chili, lime, kalakastike mausteena) sekä munakoisohakkelusta, resepti tässä:
-yksi munakoiso: viipaloi, itketä suolalla kitkeryys pois, leikkaa 1cm paksuisiksi suikaleiksi ja höyrytä munakoiso bambukeittimessä kypsäksi n. 5 min. Lisää kypsään munakoisoon mausteeksi
-seesamiöljyä teelusikallinen
-soijakastiketta pari tl
-chiliä
-paahdettuja seesaminsiemeniä
-muita mausteita maun mukaan





Ei kommentteja: